Saci de vidat pentru alimente. Pe care ii alegem?

Saci de vidat pentru alimente. Pe care ii alegem? Astazi vom rezolva aceasta mica indoiala in functie de nevoile pe care le avem in bucataria noastra.

Cand vorbim despre saci de depozitare in vid, ne referim la sacii folositi pentru ambalarea si conservarea produselor alimentare din material PA-PE (poliamida-polietilena) cu o grosime variabila (in mod normal 90 microni). Pentru a putea vida acesti saci, este esential sa folositi o masina de vidat. Particularitatea acestui tip de masini este ca utilizarea sa este limitata la lumea profesionala a restaurarii, in principal prin dimensiunile masinii si costurile acesteia. Din aceste motive, sacii vidati nu sunt folositi in casa.

Și totusi? Cum depozitam in vid acasa? Pentru depozitarea sacilor de vidat la domiciliu, trebuie sa folosim sacii cu vid in relief. Termenul “relief” se refera la acest tip de sac avand una din suprafete aspre pentru a facilita vidul. Masina de vid pe care o folosim acasa este mult mai mica decat cea utilizata pentru profesionisti si costul este mult mai mic.

Un mic detaliu trebuie luat in considerare: masina de aspiratie exterioara cu vid, nu se limiteaza la utilizarea care ii confera numele, desi stim ca este folosita de multi profesionisti din acest sector (macelarire si restaurare) o folosesc pentru a-si impacheta sau vinde produsele. Costul redus al acestei masini si spatiul pe care il ocupa sunt unul dintre motivele pentru care este utilizata de multi profesionisti.

In cele din urma, avem saci de vidat pentru gatit. Acesti saci, spre deosebire de ceilalti doi, sunt fabricati din material OPA-PP pentru a rezista timpilor de gatire de maximum 121 ° C. Utilizarea lor este foarte asemanatoare cu primele pe care le-am vazut, deoarece pentru a putea face vidul, avem nevoie de masina de vid. Sacii vidati de gatit pot face aceeasi functie de conservare ca si cele anterioare si, de asemenea, pot fi utilizati pentru tehnica de gatit in vid Sous Vide. Pentru a-i deosebi de cei dintai, putem vedea ca sacii vidati de gatit au o luminozitate mult superioara celei de conservare.

saci vidati

2 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *